ElsőHarmadikNegyedikMásodik

Árak

Fotógaléria

Ajándékutalvány különleges alkalmakraBemutatkozó videó


Family videó

Futura
Futurajet
Facebook


BécsBécs történelmi magjára a császári udvar építészete nyomja rá bélyegét, melyet körülvesz a Ringstraße pompás épületeivel a város alapításának fénykorából. Itt találhatók a múzeumok is. A majdnem teljes kört formázó Gürtel öleli körbe a sűrűn lakott belső kerületeket. Ezzel ellentétben a külső városrészekben gyönyörű zöld övezetben villanegyedek és a híres Heurigen, a borozók negyede váltják egymást. A Duna Bécsben nem a város közepén, hanem a szélén kanyarog. Keleti partjára építették az UNO-City-t, mely modern épületeivel szinte egy földön kívüli település hatását kelti.
 
Schönbrunni kastély: A kastély barokk épületegyüttese egykor Sisi és a császári család nyári lakhelyéül szolgált. Itt született Ferenc József, itt töltötte élete utolsó éveit és itt is halt meg. Napjainkban a kastély az UNESCO világörökség részét képezi. Magnós vezetéssel is bejárhatók a kastély többnyire rokokó stílusban díszített termei, de érdemes megtekinteni a kerti labirintust, a császári hintókiállítást, a gyönyörű parkot, a pálmaházat, a sivatagi házat, a Gloriettet és az állatkertet isA Bécsben található Schönbrunni állatkert a világ legrégibb állatkertje és 2010-ben Európa legjobb állatkertjévé választották. A pandabébi, a kiselefánt és sok más ritka állat évente több mint 2 millió látogatót vonz ide.

Stephansdom: Ausztria legjelentősebb gótikus építményei közé tartozik, Bécs egyik jelképe. Érdemes megtekinteni III. Frigyes császár vörös márvány síremlékét, az 1500-as évekből származó szószéket és orgonalábazatot. Ha felkapaszkodunk a bécsiek által „Steffl“-nek becézett templomtoronyba (343 lépcsőfok), a város csodálatos panorámája tárul elénk.


 
Hofburg: Eeredetileg középkori vár volt, de erre ma már csak a várkápolna emlékeztet. Manapság a Hofburgban található az ország miniszterelnökének a hivatala, a Wiener Sängerknaben fellépőhelye, a Spanyol Lovasiskola lipicai lovai, valamint több szabadon látogatható gyűjtemény és nevezetesség, azaz a Sisi Múzeum, az  Ezüstkamra és a Császári lakosztályok.
 
Belvedere: A Felső-Belvedere palotában található a világ legnagyobb Klimt-gyűjteménye, Schiele  és Kokoschka mestermunkái, a francia impresszionisták és a bécsi biedermeier   legfőbb képviselőinek művei. Az Alsó-Belvedere palotában Savoyai Jenő herceg lakószobái és dísztermei látogathatók.

Prater: A bécsiek kedvenc zöldterülete, - ahova rengetegen járnak ki kocogni, görkorcsolyázni - a városközpont szélén terül el.  Valaha vadaskertként funkcionált, ma vidámpark üzemel  itt. Az Óriáskerék csodálatos panoráma kilátást kínál Bécsre és környékére.

 
Mariahilfer Straße: Bécs legkedveltebb bevásárlóutcája az Óváros és a Westbahnhof között húzódó Mariahilfer Straße. Rengeteg üzlet, illetve két népszerű bevásárlóközpont is található itt: a Gerngross és az EuroCenter. Rengeteg bár és étterem várja az idelátogató vásárlókat.