ElsőHarmadikNegyedikMásodik

Árak

Fotógaléria

Ajándékutalvány különleges alkalmakraBemutatkozó videó


Family videó

Futura
Futurajet
Facebook


Pozsony

Nyomtatás
Pozsony


A Duna-folyó partján fekvő, közvetlenül a magyar és az osztrák határ mellett elterülő Pozsony Szlovákia fővárosa. Pozsony szép fekvése és finom sörei mellett számos történeti látnivalót tartogat az idelátogatóknak. Az óváros és a várnegyed egy gyalogszerrel is könnyen bejárható területen belül fekszik. A város felé közelítve már messziről kitűnik a Duna fölé magasodó négy saroktornyos, középkori várának épülete, mely jelenleg múzeumként működik.
 
A várhegy lábánál álló gótikus stílusú, egykori koronázó-templom, Pozsony legjelentősebb építészeti alkotása, a templom falai között koronázták a magyar királyokat1563-1830 közötti időszakban.
 
Az óváros sétálóutcájának képét a Mihály-torony gótikus épülete színesíti, mely egyben a város egyik szimbóluma is. Pozsony főterét (Hlávné námestie) a gótikus-reneszánsz stílusban épült régi városháza uralja. Épületében található a Történelmi és Igazságszolgáltatás-történeti Múzeum, ahol egy középkori kínzókamra is megtekinthető, bár kizárólag erős idegzetűeknek ajánlott.
A Főtérről nyílik egy bájos kis tér, a Ferencesek tere (Frantiskánske námestie) hatalmas, árnyas fáival, a Ferencesek kolostorával és egy gyönyörű barokk jezsuita templommal.

Kandi az utóbbi években a pozsonyi korzó érdekessége és elválaszthatatlan szimbóluma lett. Híre szinte az egész világon elterjedt. Kandi egy egyszerű kis emberke, aki napjait kíváncsi nézelődéssel tölti, gyönyörködik a környezetben és a szép lányokban.