Szigetköz

Szigetköz természeti szépsége Kenuzók a Szigetközben Fenékküszöb Dunakilitinél

Hazánk legnagyobb szigetét, a Nagy- és a Mosoni-Duna körülölelte Szigetközt nem véletlenül nevezik a Duna ajándékának, hiszen annak hordaléka építette fel. A táj gazdag növény- és állatvilága várja a természetkedvelő turistákat.

A vízi túrák kedvelői végigjárhatják a galériaerdők övezte Mosoni-Dunát és a vadregényes Felső-szigetközi Duna-ágrendszert, ahol a változatos szakaszok felejthetetlen élményt ígérnek a kajakkal, kenuval érkezőknek. Az idelátogatók a Mosoni-Dunán sétahajóról is gyönyörködhetnek a vadregényes tájban.

A Duna ágrendszere mellett több, jó fogást ígérő, telepített kavicsbánya-tó teszi Szigetközt igazi horgászparadicsommá.

Lipóton a nyári hónapokban nyitva tartó termálfürdő úszó, élmény-, és termálvizes medencékkel várja a fürdőzőket.

A Duna menti nemzetközi kerékpárút része a Szigetközön átvezető szakasz, mely mellett a töltés és a kisforgalmú mellékutak is alkalmasak kerékpározásra. Mosonmagyaróvár és Győr között az Eurovelo  6 kiépített kerékpárút mentén kellemes pihenőhelyeken a Szigetköz épített és természeti értékeiről informálódhatnak a turisták.

Kedvelt a térség lovardái által a szigetvilága a szervezett túralovaglás, sétakocsikázás. Dunakilitin kilenclyukú golfpálya várja a golf szerelmeseit. Szigetköz gazdag vadállományban, őz, szarvas, vaddisznó elejtése kecsegteti a térségbe érkező vadászokat.

Szigetközben az négycsillagos kastélyszállótól a wellness hoteleken, magán vendégházakon keresztül egészen a sátorozóhelyekig minden igényt kielégítő szálláshelyek, jó konyhájú vendéglők és sokrétű szolgáltatások csalogatják a turistákat.

Óvári Vár Szoborpark a Hármashatárnál Rajkán Héderváry kastély